למה דווקא חבל קפיצה?

נתחיל בכך שהוא קטן, קל לאחסון ולא כבד. באמצעות חבל קפיצה טובי הספורטאים מבצעים אימונים אירוביים עצימים וחסרי מעצורים שבהם אפשר לשפר משמעותית את סיבולת לב ריאה. כמו כן חבל קפיצה מתאים גם למתאמנים שרוצים לרדת במשקל או מתאמנים שאין להם אפשרות לצאת לרוץ במזג אוויר חורפי או חמסין ומעדיפים לבצע פעילות אירובית תחת המזגן בטמפרטורה הרצויה בבית.

איך לבחור חבל קפיצה המתאים?

בעידן של היום, הקלות שבה ניתן לרכוש מוצרים באינטרנט וההיצע הגדול בשוק עלול לסבך את המתאמנים בבחירת החבל קפיצה המתאים והרצוי. ישנם חבלי קפיצה ממותגים, ישנם חבלי קפיצה בעלי משקל שמתאימים יותר למתאמנים מתחילים לעומת חבלי קפיצה דקים יותר כמו SPEED ROPE שמתאימים למתאמנים עם ניסיון גדול יותר כדי להגדיל את קצב הקפיצות בזמן האימון. כמו כן יש את עניין הידיות, יש ידיות מרופדות ויש ידיות קשיחות, יש חבלי קפיצה עם מסבים שמטרתם להגדיל את מהירות ורכות הסיבוב ובעצם אין סוף לאפשרויות שהשוק מציע לנו היום.

איך התפתח אימון חבל קפיצה בשנים האחרונות?

בשנים האחרונות אנחנו רואים זינוק של מתאמנים העושים שימוש בחבל קפיצה במסגרת אימוני הכושר שלהם. מאיפה זה התחיל? הקונטציה הראשונית של כל מתאמן שמבצע אימון חבל קפיצה זה אימוני אגרוף עם המנגינה המוכרת לכולנו מסדרת סרטי רוקי בלבואה בשנות ה90. מה שרוקי לא ידע בזמנו זה שהוא הקדים את זמנו בכמה עשורים כשהיה מבצע אימוני קרוספיט. כולנו זוכרים את חבלי הקפיצה במספר סגנונות ובאופן פנומנלי כפי שאפיין את רוקי וכמובן את אימוני ההטחות שהיה מבצע עם חביות וגזעי עץ בחורף המקפיא של פילדלפיה.

אז אפרופו קרוספיט, הקפיצה המטאורית של שימוש בחבל קפיצה נעשה עם פתיחת עוד ועוד מועדוני קרוספיט שהפכו את חבל הקפיצה לאביזר משמעותי כחלק משגרת האימונים. על דבר אחד כולם מסכימים, אימון חבל קפיצה  היא פעילות אירובית ואנאירובית אינטנסיבית מאוד.

מה יתרונות אימון עם חבל קפיצה?

ישנם מרכיבי כושר נוספים שפועלים בזמן האימון כמו מהירות, זריזות ומעל לכל קאורדינציה. עצם התיאום בין קשר עין, יד ועבודת רגליים מפעילה את יכולות הקאורדנטיביות במוח ובניגוד לריצה מונוטונית שבה אנחנו כמעט על אוטומט פה התיאום מאוד חשוב לביצוע התרגיל ותורם בכך לשיפור זיכרון ומניעת אלצהיימר. 10 דקות עם חבל קפיצה שווה ערך מבחינת שריפת קלוריות להליכה של 30 דקות.

מה הדגשים המתאימים לאימון חבל קפיצה?

ראשית, התאימו את אורך החבל לגובה שלכם. על מנת לבדוק מהו האורך הנכון עבורכם עמדו עם רגל אחת על מרכז החבל ומתחו אותו כך שקצוות הידיות יגעו באזור בית החזה. חבל קפיצה ארוך יותר מאפשר זמן סיבוב ארוך יותר ועשוי להקל עם מתאמנים מתחילים. משטח הקפיצה הוא בעל ערך גבוה לאיכות האימון ובריאות המתאמן.

ככל שהמשטח יהיה מרופד יותר כך בלימת הזעזועים על המפרקים תהיה רכה יותר. כמו כן הקפיצה חייבת להיות רכה על כריות האצבעות. שמרו על מרפקים קרובים לגוף, שימו לב כי תנועות סיבוב החבל מגיעות מכפות הידיים ולא מהמפרקים הגדולים כמו המרפקים או הכתפיים. בואו נדבר על היציבה- חשוב להימנע מהקשתה של עמוד השדרה, יש להכניס בטן פנימה ולשמור על מנח נטרלי.

המלצות למתאמנים:

מכיוון שאימון עם חבל קפיצה מבוצע באופן עצים רצוי לשמוע מוזיקה קצבת שתעזור לכם לשמור על הקצב הנכון בזמן האימון, כמו כן מחקרים מוכיחים שמוזיקה מגבירה את המוטיבציה ומשפרת תוצאות באימון.